De expert in optimale organisatievitaliteit en het welzijn van mensen 

         

Vitaliteitsyoga voor medewerkers en studenten


Stretch & relax yoga
Bij stretch & relaxyoga maak je stretch-houdingen op en om de stoel, die de doorstroming, spierkracht en veerkracht bevorderen en het brein ontspant. Tijdens de stoelhoudingen maak je bewuste verbinding met je lichaam en geest doormiddel van ademtechnieken en meditatie. De combinatie van de yogahoudingen met de ademtechnieken lossen eventuele spierspanning of pijn op. Na de vitaliteitsyoga-sessie zul je ruimte souplesse en een diepe fysieke en mentale ervaren om vervolgens weer met frisse energie aan de slag te gaan. Deze yogasessie duurt 20/30 minuten en kun je live op je werkplek volgen of online aanhaken.

Korte krachtige yogaworkout (vergelijkbaar met HIIT)
Deze krachtige yogasessie van 15 minuten bestaat uit yoga-oefeningen die je lichaam krachtiger en gespierder maken, je spijsvertering optimaal laat werken, je souplesse  en energie geeft. Deze vorm van yoga werkt ook heel effectief bij eventuele schouder, rug of heupklachten. 

Vitalize yoga
Bij deze vorm van yoga wordt op een yogamatje uitgevoerd en is het fijn om makkelijk zittende kleding aan te doen. 
We starten meditatie om de aandacht heel bewust naar jezelf en je adem te brengen. Dan volgt er een korte krachtige vinyasa yang flow (yogahoudingen die elkaar opvolgen op het ritme van je adem) om alles goed te activeren en te laten stromen. Dit yang gedeelte maakt je lichaam & geest krachtig, fit en flexibel. Daarna volgen de zachte yinyogahoudingen die we 2 tot 4 minuten aanhouden en waar je met een geleide meditatie en muziek doorheen geleid wordt. Met deze yin yogahoudingen creëer je ruimte in je lichaam en geest, maak je je bindweefsel/pezen/gewrichten soepel en breng je al je energiebanen en je energiestelsel in balans. We sluiten af met een savasana (eindontspanning) waarin we alles laten bezinken wat we tijdens de yogasessie hebben gedaan. Deze yogasessie duurt een uur en kun je live op je werkplek volgen of online aanhaken.


Yoga fascia therapie
In alle yoga sessies kunnen we bindweefseltherapie tools toevoegen. In de stretchhoudingen leggen we bindweefselballetjes op de punten van de energiebanen in je lichaam en waar vaak spanning, stagnatie en pijn voorkomt in je lichaam. Dit zorgt voor een extra dieptewerking in het bindweefsel, waardoor fysieke, mentale en emotionele spanning, blokkades en stagnaties worden opgelost. Je lichaam krijgt een algehele massage.


Heel je lichaam bestaat uit bindweefsel die alles bij elkaar houdt en voor demping zorgt. Het zit rondom spieren, pezen, botten en organen en staat in directe verbinding met je energiebanen, je emotionele, mentale en fysieke gesteldheid. Je kunt je voorstellen dat als je bindweefsel niet soepel is er in dat gebied emotionele stagnatie, spanning en chronische pijn kan ontstaan. Je gaat dan compenseren en voelt de directe spanning of pijn vaak in je spieren. Je kunt ook mentale of emotionele klachten krijgen of jezelf futloos of somber voelen of last hebben van onrust en stress.

Veel mensen hebben onbewuste emotionele en fysieke blokkades omdat ze het zo druk hebben en niet goed luisteren naar wat hun lijf nodig heeft. Er zijn ook veel mensen die door blijven gaan terwijl ze vaak al pijn in hun hoofd, nek, schouders, rug of buik ervaren. 

Hoe werkt het
D.m.v. yogahoudingen, ademtechnieken en eventuele toevoeging van de therapeutische fascia-ballen leer je steeds beter om echt naar je lichaam te luisteren. Je ontdekt hoe je emotionele blokkades en chronische pijn los kunt laten, zodat er ruimte, veerkracht en hernieuwde energie ontstaat. Je wordt eigenlijk je eigen therapeut en je zult verstelt staan van de positieve effecten.
We raden je aan om minimaal 2 x per week in de ochtend, of net voor de lunch of einde van de middag een vitaliteitsyogasessie te volgen voor het beste effect. Je kunt zowel live op kantoor als  online de yogasessies volgen. Vitaliteitsyoga & meditatie geeft in 30 minuten een veerkrachtig, ontspannen brein, zenuwstelsel en lichaam. Het zorgt voor een fysieke en mentale detox. Het geeft verbinding met je collega's en is goed voor de team-spirit. Je kunt gewoon je zakelijke kleding aanhouden en zelf beslissen om je schoenen aan te houden of uit te doen. Je hebt geen yoga-ervaring nodig, alles wordt rustig uitgelegd zodat je op jouw eigen flow mee kunt doen.

Retreats
We verzorgen minimaal 4 x per jaar een vitalize-retreat om jezelf of je werknemers vanuit een veilige fijne omgeving helemaal onder te laten dompelen in bewustwording, ontspanning en selfcare en vitaliserende energie. Vanuit deze energie creëer je helderheid, een optimale vitaliteit, verbinding en een rotsvaste teamspirit! Je krijgt iedere dag yoga & meditatie, bootcamp, wandel- of hardlooptraining, soundhealing en op aanvraag eventuele
massages, vitaliteits- & transformatieconsulten. Daarbij kiezen we altijd voor biologisch eten en voor een locatie in een mooi natuurgebied met wellness faciliteiten.

Binnenkort volgt de informatie van het vitaliteitsretreat van 2023.
Tijdens al onze meditatie- en yogasessies, workshops en retreats hoor je de prachtige live muziek van singer songwriter Andrew Reynolds.
Gun jezelf deze veerkracht zodat je volop kunt genieten van een vitaal leven vanuit jouw volle potentieel. 

Tegenwoordig zijn er speciale subsidies en fiscaal voordeel bij het maken en uitvoeren van vitaliteitsmanagement voor ondernemingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Wil je eerst een groepsyogasessie, meditatie of een individuele coaching & therapiesessie ervaren? Bel of mail gerust; contactgegevens of maak direct een afspraak:


MAAK HIER EEN AFSPRAAK VOOR EEN INTAKEGESPEK, PROEF VITALITEITSYOGASESSIE, OF VRAAG EEN OFFERTE AAN