Yoga, meditatie, workshops & retreats

Mijn naam is Natascha de Keijzer. 18 jaar geleden is “yoga” voor mij een leefwijze geworden en dit heeft mijn leven enorm verrijkt. Yoga maakt mij blij, geeft kracht  en vitale energie. Het heeft mij geholpen om tot de kern van mezelf te komen, een bewustwordingsproces om vanuit liefde, mijn potentiële kernwaarden en vitaliteit te leven en te werken.

Vrijwel iedere dag begin ik met een yogamoment en aansluitend een meditatie. Een leefwijze die ik integreer door de dag heen en niet alleen op de mat doorvoer. Deze positieve energie en effecten wilde ik met zoveel mogelijk mensen delen en heeft mij gemotiveerd om in 2014 de yoga-docentenopleiding met goed gevolg af te ronden. Sindsdien ben ik een gedreven yogadocent en begeleid ik met super veel plezier mensen in hun persoonlijke yoga-flow en op hun pad naar een bewust en vitaal leven.

Wat zijn de effecten van yoga

Yoga geeft bewustwording en verbinding met jezelf &  de wereld om je heen. Yoga zorgt voor ontspanning, souplesse en veerkracht voor lichaam en geest! Het is voor iedereen geschikt en het maakt je vitaal en veerkrachtig. Het gaat er niet om dat je jouw tenen aan kunt raken, maar over wat je leert en voelt als je jezelf verdiept in een yogahouding. Het is een bewustwordingsproces hoe jij jezelf in een yogahouding of andere situatie in je leven plaatst. In de yogahoudingen leer je jouw grenzen te respecteren en steeds beter te luisteren naar je lijf en je wezenlijke zelf. Yoga zorgt ervoor dat je echt kunt landen in het moment en in jouw lijf, zodat je voelt waar je blij van wordt en wat jouw waarden zijn, in welke situatie dan ook. Niet alleen op de yogamat, maar juist ook in je dagelijks leven. Yoga zorgt voor de verbinding tussen je lichaam en je geest waardoor bij je essentiële kern komt. Het geeft je verheldering, hernieuwde levensenergie en souplesse. Het creëert een gezonde werking van je energiebanen en geeft een diepe mentale en fysieke ontspanning. Ik hoor vaak van yogadeelnemers dat ze zich na een les al ontspannener, soepeler en veerkrachtiger voelen.

De mogelijkheden

 

Reguliere yogalessen in Oudewater
Iedere dinsdagavond geef ik een yin yogales van 19:00 uur tot 20:00 uur en van 20:45 uur tot 22:00. Op donderdagavond geef ik van 19:00 uur tot 20:15 uur een yinyogales in de Marktstraat 7 in Oudewater. We beginnen altijd met een korte meditatie om de aandacht heel bewust naar jezelf en je adem te brengen. Dan volgen er zachte vloeiende yogahoudingen of de flow van je adem om alles goed te activeren en te laten stromen. Daarna volgen de zachte yinyogahoudingen die we 2 tot 5 minuten aanhouden en waar je met meditatie en muziek doorheen geleid wordt. Met deze yin yogahoudingen creëer je ruimte in je lichaam en geest, maak je je bindweefsel/pezen/gewrichten soepel en breng je al je energiebanen (meridianen) in balans. We sluiten af met een Savasana (eindontspanning) waarin we alles laten bezinken wat we tijdens de yogasessie hebben gedaan. Dit geeft een diepe mentale en fysieke ontspanning. 


Vitaliteitsyoga op kantoor, thuis achter je bureau of tijdens het studeren

Bij stretch en vitalizeyoga op kantoor, op de werkvloer of op school maak je stretchhoudingen op de stoel die de doorstroming, spierkracht en veerkracht bevorderen en het brein ontspant. Tijdens de stoelhoudingen maak je bewuste  verbinding met je lichaam en geest doormiddel van ademtechnieken en meditatie. De combinatie van de yogahoudingen met de ademtechnieken lossen eventuele spierspanning of pijn op. Na de stoelyogasesse zul je ruimte souplesse en een diepe fysieke en mentale ervaren om vervolgens weer met frisse energie aan de slag te gaan

Individuele coaching fascia therapy yogasessiesJ
Je kun heel veel baat bij hebben om een persoonlijke coachings, therapie en yogatraject op maat te volgen. Ik zal dan kijken naar je energiestelsel, eventuele fysieke / mentale / emotionele ongemakken en de manier waarop je in een bepaalde yogahoudingen  beweegt of waar je weerstand of pijn ervaart. Op die manier kan ik bekijken welke yogahoudingen, meditaties en eventueel coachingstraject jou meer vitaliteit, souplesse en veerkracht kunnen geven. De basis is om krachtige yogahoudingen in te zetten om je lichaam te versterken en herstellende therapeutische yogahoudingen om spanning, stagnatie en pijn op te lossen. 

Heel je lichaam bestaat uit bindweefsel die alles bij elkaar houdt en voor demping zorgt. Het zit rondom spieren, pezen, botten en organen en staat in directe verbinding met je energiebanen, je emotionele, mentale en fysieke gesteldheid. Je kunt je voorstellen dat als je bindweefsel niet soepel is, er in dat gebied emotionele stagnatie, spanning en chronische pijn kan ontstaat. Je gaat dan compenseren en voelt de directe spanning of pijn vaak in je spieren. Je kunt ook mentale of emotionele klachten krijgen of jezelf futloos of somber voelen, of last hebben van onrust en stress. Veel mensen hebben onbewuste emotionele en fysieke blokkades omdat ze het zo druk hebben en niet goed luisteren naar wat hun lijf en ziel nodig heeft. Er zijn ook veel mensen die door blijven gaan terwijl ze vaak al pijn in hun hoofd, nek, schouders, rug of buik ervaren. Vertragen en bewustwording is de 1e stap om echt verschil te kunnen ervaren en jezelf veel lekkerder in je vel te voelen.
In alle yogasessies kunnen we fascia therapy ballen toevoegen. In de stretchhoudingen leggen we de fascia therapy ballen op de punten van de energiebanen in je lichaam en waar vaak spanning, stagnatie en pijn voorkomt in je lichaam. Dit zorgt voor een extra dieptewerking in het bindweefsel, waardoor fysieke, mentale en emotionele spanning, blokkades en stagnaties worden opgelost. Je lichaam krijgt een algehele massage.

Hoe werkt het
D.m.v. yogahoudingen, ademtechnieken en eventuele toevoeging van de therapeutische fascia-ballen leer je steeds beter om echt naar je lichaam te luisteren. Je ontdekt hoe je emotionele blokkades en chronische pijn los kunt laten, zodat er ruimte, veerkracht en hernieuwde energie ontstaat. Je wordt eigenlijk je eigen therapeut en je zult verstelt staan van de positieve effecten.
We raden je aan om minimaal 2 x per week om 10:00 uur, of net voor de lunch, om 16:00 uur of 20:00 uur een yogasessie te volgen voor het beste effect. Je kunt zowel live als  online de yogasessies volgen.

Retreats
We verzorgen minimaal 4 x per jaar een retreat om jezelf of je werknemers vanuit een veilige fijne omgeving helemaal onder te laten dompelen in bewustwording, ontspanning en selfcare. Vanuit deze energie creëer je helderheid, verbinding en een rotsvaste teamspirit! Je krijgt iedere dag yoga & meditatie, bootcamp, wandel- of hardlooptraining, en op aanvraag eventuele vitaliteits- & transformatieconsulten. Daarbij kiezen we altijd voor biologisch eten en voor een locatie in een mooi natuurgebied met wellness faciliteiten

Binnenkort volgt de informatie van het vitaliteitsretreat van 2023.

Tijdens al onze meditatie- en yogasessies, workshops en retreats hoor je de prachtige live healingsound muziek van singer songwriter Andrew Reynolds.

Tegenwoordig zijn er speciale subsidies en fiscaal voordeel bij het maken en uitvoeren van vitaliteitsmanagement voor ondernemingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ik begeleid je graag in jouw persoonlijke of bedrijfs yogatraject. Gun jezelf deze veerkracht zodat je volop kunt genieten van een vitaal leven vanuit jouw volle potentieel. Wil je eerst een groepsyogasessie of een individuele coaching & therapiesessie ervaren? Bel of mail gerust; contactgegevens of maak direct een afspraak:


PLAN HIER JE AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS INTAKE