Vitalize and live your full potential
Vitalize@Work is de expert in vitaliteitsbeleid, onderzoek en implementatie
                   


Vitalize@Work biedt vitaliteitscoaching aan voor managers, teams, medewerkers en de organisatie.

Haal het volle potentieel uit jezelf, je onderneming of je medewerkers met onze vitaliteits / transformatie trajecten en coaching.

In deze snelle wereld zijn er veel ballen hoog te houden en rennen we onszelf al snel voorbij. Veel mensen kampen met stress, onzekerheid of een burn-out. We zitten vaak in een overlevingsstand, waarin we het verleerd zijn om naar ons lichaam te luisteren, op onze intuïtie te vertrouwen en goed voor onszelf te zorgen. Iedereen wil een gelukkig leven en misschien ook helemaal gaan voor zijn of haar carrière. Of misschien wil je heel graag je onderneming opzetten of op een fijne manier succesvol houden. Bij alles is het essentieel om trouw te blijven aan jouw kernwaarden en jouw welzijn.

Misschien zit je momenteel in een onzekere of heftige situatie en is de balans tussen werk en privé ver te zoeken. Of heb je zorgen, of weet je niet meer wat je kunt doen om jezelf energiek, voldaan en gelukkig te voelen? Of misschien haal je niet meer het beste uit je onderneming, of zitten je medewerkers niet lekker in hun vel of is er al een hoog ziekteverzuim? In zulke situaties is de transformatie- en vitaliteitcoaching het beste traject om in te zetten.
Om Full-Spectrum welzijn te bereiken, mogen we leren om te voldoen aan onze tekorten, onze transformatiebehoeften en onze groeibehoeften. Als je weet wat je jouw persoonlijke waarden zijn en deze verankerd in je leven blijf je trouw aan jezelf.  Vanuit je kernwaarden kun je jouw natuurlijke gave & talenten neerzetten. Je kunt dan helemaal gaan voor waar jij gelukkig van wordt en energie van krijgt. Deze positieve energie geef je ook weer door aan anderen.Je behoefte zullen door jezelf worden voorzien. Vanuit je intrinsieke motivatie je bijdrage leveren in je werk en aan een mooiere wereld. Iedereen heeft dit van nature in zich. Alleen zijn we onszelf hier vaak niet meer volledig van bewust.

Als organisatie wordt het ook steeds belangrijker om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Tegenwoordig vinden veel mensen het belangrijk dat de persoonlijke waarden van alle medewerkers verbonden zijn aan die van de organisatie, met daarbij een veilige organisatiecultuur en maatschappelijke zingeving. Iedereen verdient het om een bewust en gelukkig te kunnen leven en werken vanuit je persoonlijke waarden en potentiële kracht. Het is mijn missie om vanuit verbondenheid bij te kunnen dragen aan individuele en collectieve flow van bewustwording, welzijn en zingeving. Als BMR therapeut en leefstijl- vitaliteitscoach haal ik het beste uit jou of je onderneming vanuit de potentiële kern.


Hoe werkt het

Bij individuele vitaliteitscoaching Ik help jou om onbewuste, belemmerende gevoelens, overtuigingen, tekorten en een eventuele ongezonde of stressvolle leefstijl te transformeren naar een vitale leefstijl en mindset die bij jou past! Maatwerk dus! Je leert om te leven en werken volgens jouw kernwaarden en/of die van je organisatie. Hierdoor ontstaat er  zelfverwezenlijking en zingeving vanuit jouw authentieke kracht. Als coachee kun zelf meerdere thema's aanbrengen, waar we mee aan de slag gaan om echt te kunnen leven en werken vanuit jouw kernkracht en je talenten neer te zetten. We hebben een integrale aanpak en streven naar een duurzaam resultaat.

Bij executieve coaching werken we aan strategisch beleid om de wensen en doelen van de organisatie helder te krijgen en te vertrouwen op de zielskracht van je organisatie.

Bij management coaching in vitaalleiderschap helpen we je managers in bewustwording van hun eigen belemmerende gevoelens / overtuigingen en authentieke kracht, om vervolgens het team van medewerkers te motiveren hetzelfde te doen.  Vitaal leiderschap is een manier van leidinggeven waarin de vitaliteit en gezondheid van de medewerkers centraal staan. Dit brengt vertrouwen en een optimale werking van een team. Hoe voer je een goed gesprek en wat is er belangrijk voor jezelf en je medewerkers?


Plan van aanpak in 3 stappen

Stap 1: intakegesprek.
Tijdens het intakegesprek worden de wensen en doelen helder in kaart gebracht om het beste uit de organisatie en hun medewerkers te halen. 

Stap 2: vervolggesprekken
Soms is er maar eenmalige coachingsessie nodig of volgen er, op wens van de medewerker, meerdere gesprekken. Wij werken samen met de medewerker naar eigen regie en duurzaam inzetbaar blijven.

Stap3 : evaluatie en nazorg
Als het doel is bereikt geven we de eventuele nazorg die nodig is om terugval te voorkomen en duurzaamheid te borgen. 

Naast de fysieke vitaliteitscoaching op locatie is het voor medewerkers ook mogelijk om online begeleiding te krijgen. 


Wij bieden ook de volgende interventies aan:

Begeleiding bij stress- en burn-outklachten en Body Mind release therapie en transformatie coaching (loslaten van onbewuste belemmerende gevoelens en overtuigen en terugkomen in jouw essentiële kracht. We werken ook als re-integratiebureau voor het UWV en bieden UWV interventietrajecten (modulaire -en werkfittrajecten) aan. Dit is een breed inzetbare interventiemethodiek voor werkgevers, arbodiensten, UWV en topsporters. Zowel preventief als curatief. Mochten je medewerkers  in de WW of Wia ’zitten' dan kun ze met onze interventies een kundig en effectief hersteltraject aanbieden zodat ze weer enthousiast en blij hun talenten op de werkvloer neer kunnen zetten.

Er zijn verschillende workshops- en trainingen mogelijk zoals, yoga, bootcamp- en hardlooptrainingen, meditaties, yogasessies, wandelcaoching. We verzorgen dit ook als team-spirit- of bedrijfsuitje en als weekendretreat in een prachtig wellnesshotel of landhuis heerlijk in de natuur om je medewerkers helemaal onder te laten dompelen in zelfcare, verbondenheid en ontspanning.

De collectieve verzekering dekt in veel gevallen de kosten van jouw PMO, of BMR,  leefstijl- vitaliteitstrajecten en transformatiecoaching! Bijvoorbeeld vanuit een gezondheids- of vitaliteitsbudget. Op deze manier werk je actief aan de gezondheid en vitaliteit van de werknemers en jouw organisatie. Je kunt negatieve gezondheidseffecten voorkomen of behandelen, waardoor je verzuim binnen de organisatie effectief voorkomt en verlaagt. 

Meer weten over onze vitaliteitscoachingstrajecten binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.