Vitalize and live your full potential
Vitalize@Work is de expert in vitaliteitsbeleid, onderzoek en implementatie
                   

Stoelyoga voor medewerkers en studenten


Stoelyoga

Bij stoelyoga maak je strechhoudingen op de stoel die de doorstroming, spierkracht en veerkracht bevorderen en het brein ontspant. Tijdens de stoelhoudingen maak je bewuste verbinding met je lichaam en geest doormiddel van ademtechnieken en meditatie. De combinatie van de yogahoudingen met de ademtechnieken lossen eventuele spierspanning of pijn op. Na de stoelyogasesse zul je ruimte souplesse en een diepe fysieke en mentale ervaren om vervolgens weer met frisse energie aan de slag te gaan.

Yoga fascia therapie

In alle yoga sessies kunnen we fascia therapy ballen toevoegen. In de stretchhoudingen leggen we de fascia therapy ballen op de punten van de energiebanen in je lichaam en waar vaak spanning, stagnatie en pijn voorkomt in je lichaam. Dit zorgt voor een extra dieptewerking in het bindweefsel, waardoor fysieke, mentale en emotionele spanning, blokkades en stagnaties worden opgelost. Je lichaam krijgt een algehele massage.

Heel je lichaam bestaat uit bindweefsel die alles bij elkaar houdt en voor demping zorgt. Het zit rondom spieren, pezen, botten en organen en staat in directe verbinding met je energiebanen, je emotionele, mentale en fysieke gesteldheid. Je kunt je voorstellen dat als je bindweefsel niet soepel is er in dat gebied emotionele stagnatie, spanning en chronische pijn kan ontstaan. Je gaat dan compenseren en voelt de directe spanning of pijn vaak in je spieren. Je kunt ook mentale of emotionele klachten krijgen of jezelf futloos of somber voelen of last hebben van onrust en stress.

Veel mensen hebben onbewuste emotionele en fysieke blokkades omdat ze het zo druk hebben en niet goed luisteren naar wat hun lijf nodig heeft. Er zijn ook veel mensen die door blijven gaan terwijl ze vaak al pijn in hun hoofd, nek, schouders, rug of buik ervaren. 

Hoe werkt het

D.m.v. yogahoudingen, ademtechnieken en eventuele toevoeging van de therapeutische fascia-ballen leer je steeds beter om echt naar je lichaam te luisteren. Je ontdekt hoe je emotionele blokkades en chronische pijn los kunt laten, zodat er ruimte, veerkracht en hernieuwde energie ontstaat. Je wordt eigenlijk je eigen therapeut en je zult verstelt staan van de positieve effecten.
We raden je aan om minimaal 2 x per week in de ochtend, of net voor de lunch of einde van de middag een stoelyogasessie te volgen voor het beste effect. Je kunt zowel live op kantoor als  online de stoelyogasessies volgen. Stoelyoga geeft in 30 minuten een veerkrachtig, ontspannen brein, zenuwstelsel en lichaam. Het zorgt voor een fysieke en mentale detox. Het geeft verbinding met je collega's en is goed voor de team-spirit. Je kunt gewoon je zakelijke kleding aanhouden en zelf beslissen om je schoenen aan te houden of uit te doen. Je hebt geen yoga-ervaring nodig, alles wordt rustig uitgelegd zodat je op jouw eigen flow mee kunt doen.

Tegenwoordig zijn er speciale subsidies en fiscaal voordeel bij het maken en uitvoeren van vitaliteitsmanagement voor ondernemingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


MAAK HIER EEN AFSPRAAK VOOR EEN INTAKEGESPEK, PROEF STOELYOGASESSIE, OF VRAAG EEN OFFERTE AAN