Vitalize and live your full potential
Vitalize@Work is de expert in vitaliteitsbeleid, onderzoek en implementatie
                   

Vitaliteitscoaching / stress- en burn-out begeleiding

Haal het volle potentieel uit jezelf, je onderneming of je medewerkers met onze vitaliteits / transformatie trajecten en coaching.
In deze snelle wereld zijn er veel ballen hoog te houden en rennen we onszelf al snel voorbij. Veel mensen kampen met stress, onzekerheid of een burn-out. We zitten vaak in een overlevingsstand, waarin we het verleerd zijn om naar ons lichaam te luisteren, op onze intuïtie te vertrouwen en goed voor onszelf te zorgen. Iedereen wil een gelukkig leven en misschien ook helemaal gaan voor zijn of haar carrière. Of misschien wil je heel graag je onderneming opzetten of op een fijne manier succesvol houden. Bij alles is het essentieel om trouw te blijven aan jouw kernwaarden en jouw welzijn. 

Misschien zit je momenteel in een onzekere of heftige situatie en is de balans tussen werk en privé ver te zoeken. Of heb je zorgen, of weet je niet meer wat je kunt doen om jezelf energiek, voldaan en gelukkig te voelen? Of misschien haal je niet meer het beste uit je onderneming, of zitten je medewerkers niet lekker in hun vel of is er al een hoog ziekteverzuim? In zulke situaties is de transformatie- en vitaliteitcoaching het beste traject om in te zetten.
Om Full-Spectrum welzijn te bereiken, mogen we leren om te voldoen aan onze tekorten, onze transformatiebehoeften en onze groeibehoeften. Als je weet wat je jouw persoonlijke waarden zijn en deze verankerd in je leven blijf je trouw aan jezelf.  Vanuit je kernwaarden kun je jouw natuurlijke gave & talenten neerzetten. Je kunt dan helemaal gaan voor waar jij gelukkig van wordt en energie van krijgt. Deze positieve energie geef je ook weer door aan anderen.Je behoefte zullen door jezelf worden voorzien. Vanuit je intrinsieke motivatie je bijdrage leveren in je werk en aan een mooiere wereld. Iedereen heeft dit van nature in zich. Alleen zijn we onszelf hier vaak niet meer volledig van bewust.
Als organisatie wordt het ook steeds belangrijker om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Tegenwoordig vinden veel mensen het belangrijk dat de persoonlijke waarden van alle medewerkers verbonden zijn aan die van de organisatie, met daarbij een veilige organisatiecultuur en maatschappelijke zingeving. Iedereen verdient het om een bewust en gelukkig te kunnen leven en werken vanuit je persoonlijke waarden en potentiële kracht. Het is mijn missie om vanuit verbondenheid bij te kunnen dragen aan individuele en collectieve flow van bewustwording, welzijn en zingeving. Als BMR therapeut en leefstijl- vitaliteitscoach haal ik het beste uit jou of je onderneming vanuit de potentiële kern.


Begeleiding bij time-management, stress gerelateerde klachten en een burn-out

Werkstressoren blijken de voornaamste voorspellers van een burn-out te zijn. Dit door middel van een energetisch- of stressproces waarin de werkstressoren de energiereserves aantasten en op den duur leiden tot chronische vermoeidheid en uitputting. Energiebronnen zijn de belangrijkste voorspellers van bevlogenheid. Het proces waarbij energiebronnen de behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling stimuleren en realiseren. Veel energiebronnen zijn inmiddels onderzocht. Naast autonomie en sociale steun hangen ontwikkelingsmogelijkheden, taakcomplexiteit, variatie in het werk en uitdaging samen met meer bevlogenheid. Wanneer er sprake is van een disbalans in ons leven of lichaam, ervaren we dit vaak als onrust. Dit omdat wanneer we bepaalde behoeften voelen wij proberen deze direct te bevredigen. Alles wat direct genot oplevert, zonder te bedenken welk effect dat heeft dit later kan hebben op ons leven, denk aan te veel ongezonde dingen eten, alcohol nuttigen, alle feestjes willen meemaken en dus slaap tekort hebben en geld uitgeven aan onnodige dingen, heeft een heel nadelig effect op langere termijn. Vaak gebruiken we de verkeerde bevrediging voor de daadwerkelijke behoefte die we diep van binnen voelen. Dit wordt gekenmerkt door gevoelens van uitputting van lichaam, geest en ziel. Het volgt vaak op een periode van extreme stress, na life events die kort na elkaar plaatsvinden, zonder dat er een fase van herstel heeft kunnen intreden. De symptomen uiten zich lichamelijk, emotioneel en gedragsmatig. Je loopt dat compleet vast in alles en vaak uit dit zich in paniekaanvallen en complete uitputtingsverschijnselen. Zelfs de gewonen dingen in het leven kosten te veel energie om gewoon te kunnen doen. 

Voorkom stress en burn-out gerelateerde klachten door je medewerkers een instant boost te geven in hun werkgeluk, veerkracht en productiviteit.

80 % van de mensen die een burn-out hebben gehad voelde deze totaal niet aankomen. Daarom is het essentieel om bij eventuele onrust- en stressgevoelens de rust te pakken om te onderzoeken waar je staat en wat je nodig hebt. Vitalize@Work is gespecialiseerd in het voorkomen, omgaan en oplossen van stress gerelateerde klachten en een burn-out.
Er moet niet alleen gekeken worden naar de fysieke gesteldheid van medewerkers maar zeker ook naar de mentale gezondheid van medewerkers. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Uit onderzoek is gebleken dat fysieke klachten voortkomen uit psychische klachten, hoge werkdruk en langdurige stress. Dat uit zich vaak o.a. in buik- of hoofdpijn, spijsverteringsklachten, somberheid of depressie, nek, rug of schouderklachten en of buikpijn. Zorg er als werkgever voor dat het stressniveau op een gezond niveau blijft en biedt vitaliteitsprogramma’s aan om je medewerkers en organisatie vitaal te houden.

Hoe werkt het

Bij individuele vitaliteitscoaching Ik help jou om onbewuste, belemmerende gevoelens, overtuigingen, tekorten en een eventuele ongezonde of stressvolle leefstijl te transformeren naar een vitale leefstijl en mindset die bij jou past! Maatwerk dus! Je leert om te leven en werken volgens jouw kernwaarden en/of die van je organisatie. Hierdoor ontstaat er  zelfverwezenlijking en zingeving vanuit jouw authentieke kracht. Als coachee kun zelf meerdere thema's aanbrengen, waar we mee aan de slag gaan om echt te kunnen leven en werken vanuit jouw kernkracht en je talenten neer te zetten. We hebben een integrale aanpak en streven naar een duurzaam resultaat.
Bij executievecoaching werken we aan strategisch beleid om de wensen en doelen van de organisatie helder te krijgen en te vertrouwen op de zielskracht van je organisatie.
Bij management-coaching in vitaalleiderschap helpen we je managers in bewustwording van hun eigen belemmerende gevoelens / overtuigingen en authentieke kracht, om vervolgens het team van medewerkers te motiveren hetzelfde te doen. Vitaal leiderschap is een manier van leidinggeven waarin de vitaliteit en gezondheid van de medewerkers centraal staan. Dit brengt vertrouwen en een optimale werking van een team. Hoe voer je een goed gesprek en wat is er belangrijk voor jezelf en je medewerkers?


Plan van aanpak in 3 stappen

Stap 1: intakegesprek.
Tijdens het intakegesprek worden de wensen en doelen helder in kaart gebracht om het beste uit de organisatie en hun medewerkers te halen.

Stap 2: vervolggesprekken
Soms is er maar eenmalige coachingsessie nodig of volgen er, op wens van de medewerker, meerdere gesprekken. Wij werken samen met de medewerker naar eigen regie en duurzaam inzetbaar blijven.

Stap3 : evaluatie en nazorg
Als het doel is bereikt geven we de eventuele nazorg die nodig is om terugval te voorkomen en duurzaamheid te borgen.
Naast de fysieke vitaliteitscoaching op locatie is het voor medewerkers ook mogelijk om online begeleiding te krijgen. 


Wij bieden ook de volgende interventies aan:
Begeleiding bij stress- en burn-outklachten en Body Mind release therapie en transformatie coaching (loslaten van onbewuste belemmerende gevoelens en overtuigen en terugkomen in jouw essentiële kracht. We werken ook als re-integratiebureau voor het UWV en bieden UWV interventietrajecten (modulaire -en werkfittrajecten) aan. Dit is een breed inzetbare interventiemethodiek voor werkgevers, arbodiensten, UWV en topsporters. Zowel preventief als curatief. Mochten je medewerkers  in de WW of Wia ’zitten' dan kun ze met onze interventies een kundig en effectief hersteltraject aanbieden zodat ze weer enthousiast en blij hun talenten op de werkvloer neer kunnen zetten.
Er zijn verschillende workshops- en trainingen mogelijk zoals, yoga, bootcamp- en hardlooptrainingen, meditaties, yogasessies, wandelcaoching. We verzorgen dit ook als team-spirit- of bedrijfsuitje en als weekendretreat in een prachtig wellnesshotel of landhuis heerlijk in de natuur om je medewerkers helemaal onder te laten dompelen in zelfcare, verbondenheid en ontspanning.
De collectieve verzekering dekt in veel gevallen de kosten van jouw PMO, of BMR,  leefstijl- vitaliteitstrajecten en transformatiecoaching! Bijvoorbeeld vanuit een gezondheids- of vitaliteitsbudget. Op deze manier werk je actief aan de gezondheid en vitaliteit van de werknemers en jouw organisatie. Je kunt negatieve gezondheidseffecten voorkomen of behandelen, waardoor je verzuim binnen de organisatie effectief voorkomt en verlaagt.
Meer weten over onze vitaliteitscoachingstrajecten binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.

Vraag hier een offerte of intakegesprek aan