Vitaliteitscoaching / stress- en burn-out begeleiding (ook mogelijk tijdens een wandeling in de krachtige natuur)
In deze snelle wereld zijn er veel ballen hoog te houden en rennen we onszelf al snel voorbij. Veel mensen kampen met stress, onzekerheid of een burn-out. We zitten als snel in een overlevingsstand, waarin we het verleerd zijn om naar ons lichaam te luisteren, op onze intuïtie en innerlijke wijsheid te vertrouwen en goed voor onszelf te zorgen. Iedereen wil lekker in zijn vel zitten en vooral leven, werken of ondernemen vanuit je persoonlijke kernwaarden en authenticiteit.  

Hoe ontstaan stress en burn-out gerelateerde klachten? 
Werk-stressoren blijken de voornaamste voorspellers van een burn-out te zijn. De langdurige werkstressoren tasten de energiereserves aan die op den duur leiden tot chronische vermoeidheid en uitputting. Energiebronnen zijn de belangrijkste voorspellers van bevlogenheid. Het proces waarbij energiebronnen de behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling stimuleren en realiseren. Veel energiebronnen zijn inmiddels onderzocht. Naast autonomie en sociale steun hangen ontwikkelingsmogelijkheden, taakcomplexiteit, variatie in het werk en uitdaging samen met meer bevlogenheid. Wanneer er sprake is van een disbalans in ons leven of lichaam, ervaren we dit vaak als onrust.
Vaak gebruiken we de verkeerde bevrediging voor de daadwerkelijke behoefte die we diep van binnen voelen. Dit wordt gekenmerkt door gevoelens van uitputting van je lichaam, geest en ziel. Het volgt vaak op een periode van extreme stress, na vervelende gebeurtenissen, zonder dat er een fase van herstel heeft kunnen intreden. De symptomen uiten zich lichamelijk, emotioneel en gedragsmatig. Je loopt vaak compleet vast en dit kan zich uiten in hartkloppingen, somberheid, extreme vermoeidheid, benauwdheid, uitputtingsverschijnselen of paniekaanvallen, waar je opeens volledig door overvallen wordt! Zelfs de gewone dingen in het leven kosten te veel energie om gewoon te kunnen doen.


Begeleiding bij time-management, stress gerelateerde klachten en een burn-out
80 % van de mensen die een burn-out hebben gehad voelde deze totaal niet aankomen. Daarom is het essentieel om bij eventuele onrust- en stressgevoelens de rust te pakken om te onderzoeken waar je staat en wat je nodig hebt. Vitalize@Work is gespecialiseerd in het voorkomen, omgaan en oplossen van stress gerelateerde klachten en een burn-out. Om Full-Spectrum bewust- welzijn te bereiken, mogen we leren om te voldoen aan onze tekorten, onze transformatiebehoeften en onze groeibehoeften. Als je weet wat je jouw persoonlijke waarden zijn en deze verankerd in je leven blijf je trouw aan jezelf. Vanuit je kernwaarden kun je jouw natuurlijke gave & talenten neerzetten. Je kunt dan helemaal gaan voor waar jij gelukkig van wordt en energie van krijgt. Je behoefte zullen door jezelf worden voorzien. Vanuit je intrinsieke motivatie en authentieke kracht kun je jouw bijdrage leveren in je werk en het maatschappelijk belang. Iedereen heeft dit van nature in zich. Alleen zijn we onszelf hier vaak niet meer volledig van bewust.

Hoe werkt het?
Bij individuele vitaliteitscoaching / stress- en burn-out begeleiding help ik jou om onbewuste, belemmerende gevoelens, overtuigingen, tekorten en een eventuele ongezonde leefstijl te transformeren naar een vitale leefstijl en mindset die bij jou past! Maatwerk dus! Je leert om te leven en werken volgens jouw kernwaarden en/of die van je organisatie. Hierdoor ontstaat er zelfverwezenlijking en zingeving vanuit jouw jouw authentieke kracht. zodat je geen energielekken meer hebt en alles wat je doet juist positieve energie geeft. Als client kun zelf meerdere thema's aanbrengen, waar we mee aan de slag gaan om echt te kunnen leven en werken vanuit jouw kernkracht en je jouw talenten volledig kunt neerzetten. We hebben een integrale aanpak en streven naar een duurzaam resultaat.

Plan van aanpak in 3 stappen
Stap 1: intakegesprek.
Tijdens het intakegesprek worden de wensen en doelen helder in kaart gebracht om het beste uit jou of je organisatie te halen.

Stap 2: vervolggesprekken
Soms zijn er maar een paar coachingssessies nodig of volgen er, op wens van de medewerker, meerdere gesprekken. Wij werken samen naar jouw eigen regie en duurzame inzetbaarheid.

Stap3 : evaluatie en nazorg
Als het doel is bereikt geven we de eventuele nazorg die nodig is om terugval te voorkomen en duurzaamheid te borgen.
Naast de fysieke vitaliteitscoaching op locatie is het voor medewerkers ook mogelijk om online begeleiding te krijgen.

Wij bieden de volgende Vitalize@Work interventies aan:

  • Incompany leefstijl- en vitaliteitstrajecten (ook online mogelijk)
  • Individuele particuliere leefstijl- en vitaliteitstrajecten (ook online mogelijk)
  • Begeleiding bij time-management, stress gerelateerde- en burn-out klachten en het ontdekken van je intrinsieke motivatie, potentiële kracht, kernwaarden en talenten.
  • Body Mind release therapie en transformatie coaching (loslaten van onbewuste belemmerende gevoelens en overtuigen en terugkomen in jouw essentiële kracht). We werken ook als re-integratiebureau voor het UWV en bieden UWV interventietrajecten (modulaire -en werkfittrajecten) aan. Dit is een breed inzetbare interventiemethodiek voor werkgevers, arbodiensten, UWV en topsporters. Zowel preventief als curatief. Mochten je medewerkers  in de WW of Wia ’zitten' dan kun ze met onze interventies een kundig en effectief hersteltraject aanbieden zodat ze weer enthousiast en blij hun talenten op de werkvloer neer kunnen zetten.
  • Er zijn verschillende workshops- en trainingen mogelijk zoals, bootcamp- en hardlooptrainingen, meditaties, yogasessies en wandelcoaching. We verzorgen dit ook als team-spirit workshop of een bedrijfsuitje. Daarbij verzorgen we 4 x per jaar ons vitalize-retreat in een prachtig wellnesshotel of landhuis heerlijk in de natuur, om je medewerkers helemaal onder te laten dompelen in zelfcare, verbondenheid, ontspanning en vitaliteit.

De collectieve verzekering dekt in veel gevallen de kosten van jouw welzijnzonderzoek, PMO, of BMR,  leefstijl- vitaliteitstrajecten en transformatiecoaching! Bijvoorbeeld vanuit een gezondheids- of vitaliteitsbudget.  

Als organisatie wordt het ook steeds belangrijker om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Tegenwoordig is het belangrijk dat de persoonlijke waarden van alle medewerkers en die van de organisatie worden verbonden. Het is essentieel dat er een veilige organisatiecultuur is met zingeving en maatschappelijke verbondenheid.

Als BMR-therapeut en leefstijl- vitaliteits adviseur/coach haal ik het beste uit jou en/of je onderneming. 
Bij individuele vitaliteitscoaching help ik jou om onbewuste, belemmerende overtuigingen, tekorten en een eventuele ongezonde of stressvolle leefstijl te transformeren naar een vitale leefstijl en mindset die bij jou past! Maatwerk dus! Je leert om te leven en werken volgens jouw kernwaarden en/of die van je organisatie. Hierdoor ontstaat er zelfverwezenlijking en zingeving vanuit jouw authentieke kracht. Als client of opdrachtgever kun zelf meerdere thema's aanbrengen, waar we mee aan de slag gaan om echt te kunnen leven en werken vanuit kernkracht. We hebben een integrale aanpak en streven naar een duurzaam resultaat.

Bij vitaal leiderschapscoaching werken we aan een strategisch vitaliteitsmanagementbeleid om de wensen en potentiële doelen van de organisatie helder te krijgen.
We helpen we je als manager in bewustwording van je eigen belemmerende overtuigingen en je authentieke kracht, om vervolgens het team te motiveren hetzelfde te doen. Vitaal leiderschap is een manier van leidinggeven waarin het welzijn van alle medewerkers en de optimale bedrijfsvitaliteit centraal staan. Dit brengt vertrouwen en een optimale werking van een team. Hoe voer je een goed gesprek en wat is er belangrijk voor jezelf en je medewerkers? 

Meer weten over onze vitaliteitscoachingstrajecten binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.

Vraag hier een offerte of intakegesprek aan