Het belang van een welzijnsbeoordeling PMO en vitaliteitsprogramma's
Vitale werknemers zijn essentieel voor een goede en gezonde organisatie. Vitale gelukkige medewerkers zijn productiever dan een werknemer die dit niet is. Het welzijn van werknemers vormt de kern van mensgerichte organisaties. Het is van essentieel belang om het gehele organisatiesysteem op één lijn te krijgen om de behoeften en het optimale welzijn, van zowel het individu als de organisatie, te ondersteunen. Het BVC Wellbeing Assessment is een uitgebreide meting van de organisatorische drijfveren van het welzijn van werknemers, waaronder:

 • Structuren & Systemen
 • Beleid en procedures
 • Leiderschap & Cultuur

Welzijn is niet langer een ongrijpbaar, individueel gedefinieerd concept, maar een tastbaar en kneedbaar resultaat, gebaseerd op de ervaringen en gevoelens van werknemers in de werkomgeving. Het welzijnsonderzoek geeft een  heel inzichtelijk beeld van het algehele welzijns- en vitaliteitsniveau van de organisatie en de medewerkers. Deze beoordeling is dus een heel goed uitgangspunt om het meest geschikte vitaliteitsbeleid en de vitaliteitsprogramma's op te baseren.

De voordelen van het aanbieden van welzijnsonderzoek en de vitaliteitsprogramma's voor je medewerkers
Het welzijnsrapport biedt specifieke prioriteit-acties  om het welzijn van werknemers te verbeteren:

 • Gegevens gestuurde inzichten
  – de hefbomen die de organisatie kan gebruiken
  – leiderschap, team, cultuur en de kenmerken van de werkomgeving, zijn rechtstreeks gekoppeld aan de werknemerservaring met betrekking tot welzijn.
 • Toekomstgericht
  – De beoordeling biedt onmiddellijke informatie om acute problemen aan te pakken, terwijl het richting geeft aan de organisatie om te groeien en te evolueren op de langere termijn.
 • Meer werkvermogen en werkplezier onder uw medewerkers.
 • Vitalere en gelukkigere medewerkers zorgen voor een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en verloop.
 • Meer betrokkenheid en duurzaamheid.
 • Een bloeiende, vitale en een duurzame organisatie.

Mentale en fysieke interventies zorgen voor een enorme boost in werkgeluk, veerkracht en in productiviteit.
Zorg voor de juiste soort interventies, niet alleen individuele interventies, maar ook teaminterventies en organisatorische interventies. Het herontwerpen van functies en het bevorderen van de samenwerking in en tussen teams kan de mate waarin werknemers autonomie,  competentie en sociale verbondenheid ervaren bevorderen en zodoende hun beleving van vitaliteit vergroten. Bekijk hoe je mensen kunt enthousiasmeren door samen verbindingsworkshops te doen, te bewegen, te ontwikkelen en vooral ook te ontspannen. Zo zorg je ervoor dat  je gemotiveerde medewerkers behoudt en ze laat ontwikkelen en bloeien.

Voorkom stress en burn-out gerelateerde klachten door je medewerkers een instant boost te geven in hun werkgeluk, veerkracht en productiviteit.
Er mag niet alleen gekeken worden naar de fysieke gesteldheid van medewerkers maar zeker ook naar de mentale gezondheid van medewerkers. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Uit onderzoek is gebleken dat fysieke klachten voortkomen uit psychische klachten, (onbewuste belemmerende overtuigingen) te weinig uitdaging of een te hoge werkdruk en langdurige stress. Dat kan zich uiten in verschillende lichamelijke en mentale klachten, oververmoeid , overspannenheid of burn-out. 
De financiële-, prestatie-, en werkdruk wordt overal steeds hoger. Mensen maken zich steeds meer zorgen en hebben last van ongezonde stress. Langdurende en ongezonde stress vermindert je weerstand en werkt het welzijn, de motivatie en productiviteit van de medewerkers tegen.  Zorg er als werkgever voor dat de vitaliteit op een gezond niveau blijft. Met vitaliteitsaanpak van Vitalize@Work zorg je voor veerkrachtige, vitale medewerkers in een succesvolle & duurzame organisatie.

Vitalize@Work heeft de oplossing op zowel fysiek als mentaal gebied met de vitaliteitsprogramma's op maat.  Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich beter kunnen inleven in anderen, een goede balans hebben tussen in- en ontspanning en minder moeite hebben met veeleisende situaties, om vervolgens samen met frisse energie te kunnen floreren. 

Met een welzijnsonderzoek en het vitaliteitsbeleid creëer en waarborg je duurzame inzetbaarheid. Onze vitaliteitsprogramma’s en workshops kunnen op de werkvloer, individueel of online gevolgd worden.  Lees hieronder meer over onze onderstaande diensten.