Yoga, mindfulness, workshops & retreats

Mijn naam is Natascha de Keijzer. 18 jaar geleden is “yoga” voor mij een leefwijze geworden en dit heeft mijn leven enorm verrijkt. Yoga maakt mij blij, geeft kracht  en vitale energie. Het heeft mij geholpen om tot de kern van mezelf te komen, een bewustwordingsproces om vanuit liefde, mijn potentiële kernwaarden en vitaliteit te leven en te werken.
Vrijwel iedere dag begin ik met een yogamoment en aansluitend een meditatie. Een leefwijze die ik integreer door de dag heen en niet alleen op de mat doorvoer. Deze positieve energie en effecten wilde ik met zoveel mogelijk mensen delen en heeft mij gemotiveerd om in 2013 de yoga-docentenopleiding met goed gevolg af te ronden. Sindsdien ben ik een gedreven yogadocent en begeleid ik veel mensen met super veel plezier in hun persoonlijke yoga-flow en op hun pad naar een bewust en vitaal leven.

Wat zijn de effecten van yoga

Yoga geeft bewustwording en verbinding met jezelf &  de wereld om je heen. Yoga zorgt voor ontspanning, souplesse en veerkracht voor lichaam en geest! Het is voor iedereen geschikt en het maakt je vitaal en veerkrachtig. Het gaat er niet om dat je jouw tenen aan kunt raken, maar over wat je leert en voelt als je jezelf verdiept in een yogahouding. Het is een bewustwordingsproces hoe jij jezelf in een yogahouding of andere situatie in je leven plaatst. In de yogahoudingen leer je jouw grenzen te respecteren en steeds beter te luisteren naar je lijf en je wezenlijke zelf. Yoga zorgt ervoor dat je echt kunt landen in het moment en in jouw lijf, zodat je voelt waar je blij van wordt en wat jouw waarden zijn, in welke situatie dan ook. Niet alleen op de yogamat, maar juist ook in je dagelijks leven. Yoga zorgt voor de verbinding tussen je lichaam en je geest waardoor bij je essentiële kern komt. Het geeft je verheldering, hernieuwde levensenergie en souplesse. Het creëert een gezonde werking van je energiebanen en geeft een diepe mentale en fysieke ontspanning. Ik hoor vaak van yogadeelnemers dat ze zich na een les al ontspannener, soepeler en veerkrachtiger voelen.

Wat zijn de mogelijkheden bij Vitalize@Work

Stretch & relaxyoga op kantoor, thuis achter je bureau of tijdens het studeren

Bij stretch & relaxyoga maak je stretch-houdingen op en om de stoel, die de doorstroming, spierkracht en veerkracht bevorderen en het brein ontspant. Tijdens de stoelhoudingen maak je bewuste verbinding met je lichaam en geest doormiddel van ademtechnieken en mindfulness. De combinatie van de yogahoudingen met de ademtechnieken lossen eventuele spierspanning of pijn op. Na de vitaliteitsyoga-sessie zul je ruimte souplesse en een diepe fysieke en mentale ervaren om vervolgens weer met frisse energie aan de slag te gaan. Deze yogasessie duurt 20 minuten en kun je live op je werkplek volgen of online aanhaken.


vitalize yoga

Bij deze vorm van yoga wordt op een yogamatje uitgevoerd en is het fijn om makkelijk zittende kleding aan te doen. We starten meditatie om de aandacht heel bewust naar jezelf en je adem te brengen. Dan volgt er een korte krachtige vinyasa yang flow (yogahoudingen die elkaar opvolgen op het ritme van je adem) om alles goed te activeren en te laten stromen. Dit yang gedeelte maakt je lichaam & geest veerkrachtig en vitaal. Daarna volgen de zachte yin-yogahoudingen met geleide meditatie en healingmuziek . Hierdoor  creëer je ruimte in je lichaam en geest, maak je je bindweefsel/pezen/gewrichten soepel en breng je al je energiebanen en je energiestelsel in balans. We sluiten af met een savasana (eindontspanning).  Deze yogasessie duurt een uur en kun je live op je werkplek volgen of online aanhaken.
Korte krachtige yogaworkout (vergelijkbaar met HIIT)
Deze krachtige yogasessie van 15 minuten bestaat uit yoga-oefeningen die je lichaam krachtiger en gespierder maken, je spijsvertering optimaal laat werken, je souplesse  en energie geeft. Zowel live als online te volgen.

We raden je aan om minimaal 2 x per week in de ochtend, of net voor de lunch of einde van de middag een vitaliteitsyogasessie te volgen voor het beste effect. Je kunt zowel live op kantoor als  online de yogasessies volgen.  Yoga en meditatie zorgt voor een veerkrachtig, ontspannen brein, zenuwstelsel en lichaam. Het zorgt voor een fysieke en mentale detox. Het geeft verbinding met je collega's en is goed voor de team-spirit.  Je hebt geen yoga-ervaring nodig, alles wordt rustig uitgelegd zodat je op jouw eigen flow mee kunt doen.

Retreats 

We verzorgen regelmatig een vitalize-retreat om jezelf of je werknemers helemaal onder te laten dompelen in ontspanning, bewustwording en vitaliteit.  De retreats vinden altijd plaats in en om comfortabele hotels, midden in een prachtig natuurgebied, met heerlijk eten en wellness mogelijkheden.  Iedere dag  kun je kiezen voor een bootcamp, hardlooptraining, een vitaliserende yogasessie, met live soundhealingmuziek en een heerlijke stretch en relax yogasessie voor fysieke/ mentale  veerkracht en goede ontspannen nachtrust. Op zaterdag is er een vitaliteitsworkshop en op aanvraag kunnen er individuele vitaliteits- & transformatieconsulten worden geboekt.

Het retreat is inclusief:

ontvangst met een gezonde smoothie;
1 x 2-persoonskamer (1-persoonskamer is € 15,00 extra);
1 x 3 Speciaal samengesteld 3-gangenmenu, incl.tafelwater;
1 x Yoghurt, fruit en broodjes voor de deelnemers van de bootcamp;
1 x uitgebreid ontbijt;
1 x luxe lunchbuffet;
gebruik van zwembad en sauna;
6 vitaliteits-sessies;
met live muziek & soundhealing tijdens de vitalize yoga.

Binnenkort meer informatie over de locaties, data en prijzen van de vitaliteitsretreats in 2024.

Gun jezelf deze veerkracht zodat je volop kunt genieten van een vitaal leven vanuit jouw volle potentieel. Ik begeleid je graag in jouw persoonlijke- of bedrijfs yogatraject. Wil je eerst een groepsyogasessie of een individuele coaching & therapiesessie ervaren? Bel of mail gerust; contactgegevens of maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Tegenwoordig zijn er speciale subsidies en fiscaal voordeel bij het maken en uitvoeren van vitaliteitsmanagement voor ondernemingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.